Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Причината

...
Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Причината
Коментари Харесай

Атанасов поиска оставката на шефа на ДАНС

Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Причината – съгласно него политизирането на службите. 
Прочетете още
Вчера от ДАНС излязоха с позиция, в която написа, че е „ Безотговорно и рисково когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти “, евентуално визирайки рецензии на Кирил Петков към службите, изразени в телевизионно изявление.

„ Сегашния ръководител на ДАНС би трябвало да си подаде оставката. Той се изрича за повторно политически. Един от правилата, по който би трябвало да действа ДАНС, и го написа в закона, е с политически неутралитет. Никой от тази работа няма право да взема политическа позиция, камо ли пък обществено да го прави. Това е безусловно неприемливо “, сподели Атанасов пред БТВ.

Той изясни, че преди два месеца е имал предложение от подкрепящите държавното управление да оглави ДАНС, само че се е оказал.

„ Аз съм политизиран човек, не може човек с моята политическа биография от последните 20 години да отиде да стане ръководител на една работа, която би трябвало да бъде деполитизирана по закон. Това ми е главният претекст. Освен това ми е минало времето “, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “ и ръководител в оставка на Комисия за надзор на службите.

Атанас Атанасов обяви, че подава оставка, откакто няма да получи поддръжката цивилното и военното разузнаване да се обединят
Атанасов изясни, че е подал оставката си като ръководител на парламентарната комисия поради отстъплението на сътрудниците от позицията за промяна в службите.

Той сподели, че съществува опция да се върне на поста, в случай че се появят гаранции, че предлаганите от него промени в службите ще доведат до съответен резултат.

По отношение на експулсирането на духовни лица от  Руската черква в София, Атанасов съобщи.

„ Българското контраразузнаване доста добре знае, че той е обслужва съветското разузнаване в София, само че пет години тук го прикриват или се прави, че не го виждат. Аз съм интуитивно уверен, че този човек е бил засечен и считам, че управлението на ДАНС би трябвало да си вземе досиетата и да се разбере какъв е този човек, какво е било открито, в този момент когато са взели решение да го експулсират, има насъбрана информация “, сподели той за експулсирането архимандрит Васиан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР